top of page
LOGO_2877.jpg

Bitloos rijden

Bitloos rijden! Voor velen een droom, maar dit kan ook werkelijkheid worden. Vind jij het fijn om jouw paard bitloos te beleren, of over te stappen op bitloos? Dan kan ik je daarbij helpen. Samen kijken we naar de mogelijkheden en naar een veilige weg waarbij we op zoek gaan naar een perfecte afstemming  van jullie communicatie.

Veiligheid staat bij mij voorop. Dit betekent dat ik je niks zal laten doen wat buiten jouw comfortzone valt, die van het paard, of de mijne.

Mijn paard is al beleerd met bit, maar is erg sterk in de hand...

Ook voor jou kan bitloos een uitkomst bieden! Met de juiste training en het verbeteren van de gehoorzaamheid kun je met steeds minder vragen, steeds meer reactie krijgen. Wanneer de situatie dit toestaat kunnen we rustig aan de overstap naar het bitloos gaan maken.

Ik zou mijn paard graag bitloos laten beleren, maar hij is wel pittig!

Juist bij het beleren staan rust en ontspanning voor mij centraal. Dit betekent dat we pas verder gaan als het paard helemaal oké is met hetgeen wij vragen. Zo kunnen ook nerveuze, sensibele paarden met rust en ontspanning beleerd worden.

_DSC0162.jpg

Schriktraining

Omdat ik groot voorstander ben van 'voorbereid op het ergste, dan kan het alleen maar meevallen', moedig ik iedereen altijd aan om mee te doen aan een schriktraining. Op die manier bevestig je alvast wat tools om gemakkelijker om te gaan met het onverwachte.

 

Heb je een onzeker, of eigenlijk heel nieuwsgierig paard?

Hoe ga je om met een paard wat iets spannend vindt?

Hoe reageer jij in dat soort schriksituaties?

 

Een schriktraining is zowel voor je paard als voor jou als ruiter een goede manier om te leren omgaan met spanning.

_DSC0637.jpg
bottom of page