Ik ben opgegroeid in Nieuwesluis, een klein en afgelegen plaatsje net buiten Wieringerwaard. Mijn moeder heeft altijd al twee pony's gehad, het is me dus met de paplepel ingegoten.

 

Toen ik elf jaar was kreeg ik mijn 'eigen' pony, een onzekere pony die mij ontzettend spiegelde. Eén van de eerste wijze lessen die ik van paarden heb mogen leren, is: Als ik niet goed in mijn vel zat, kon ik beter een dag niet rijden.

En toen kwam Marano op mijn pad, een volbloed arabier van vier jaar oud. Hij kwam rechtstreeks van de renbaan (Duindigd) en had het weekeinde ervoor nog gekoersd. Het kostte hem enkele maanden om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving, maar toen hij zich eenmaal op zijn plek voelde, was het goed.

 

En wat hebben we veel samen gedaan! Trektochten, springwedstrijden, dressuur, crosstrainingen, schrikparcoursen, westernlessen, endurance, working equitation en natuurlijk Natural Horsemanship. Ik durf dan ook met recht te zeggen dat we erg veelzijdig zijn! 

 

Ik heb ontzettend veel geleerd met en van hem. We hebben up's en down's gehad, maar als ik een laag punt bereikte eindigde ik altijd bij hem, op zijn rug, om me weer vrij van zorgen te voelen.

Daar waar ik eerst met hem aan de slag ging, kwam er ruimte voor meer. Ik kreeg hier en daar verzorg-paarden waarmee ik aan de slag ging. De jonge Odin was daar één van. Uiteindelijk bleek Raan het ideale paard te zijn om het jonge grut van ervaring te voorzien. Ik ben eerst met Odin en later met Eyota lekker op pad gegaan, om de jonge pony's te laten wennen aan het buitenrijden, stemhulpen en het gevoel van een ruiter boven hen.

 

Een heerlijk gevoel, om zo met twee paarden erop uit te kunnen!

Ik heb me altijd getrokken gevoeld tot jonge paarden. Ik wist dan ook zeker dat mijn eerstvolgende paard, een onbeleerde zou zijn. Ik wilde zelf trainen, zelf vertrouwen opbouwen en het paard op een rustige en vriendelijke manier starten onder het zadel.

 

Zo kwam Eyota, de éénjarige paint horse merrie, in mijn bezit. Sceptisch, argwanend en niks gewend. Pas na drie weken kon ik haar benaderen in het land. Maar wanneer je dat vertrouwen wint, dan heb je het verdiend.

 

Met haar drie jaar leeftijd ben ik spelenderwijs 

begonnen met het wegwijs maken in de wereld van het bereden paard. Door alles vanuit ontspanning en plezier te doen accepteert ze alles zonder twijfel en met nieuwsgierigheid. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen!

 

"Ik geef lessen, clinics, trainingen en begeleid combinaties daar waar nodig is.

 

Contact

Kim Greuter

Tel: +316 36 29 66 43

info@closecontacthorsemanship.nl

  • Facebook
  • Instagram