Mogelijkheden

Instructie

Wil je leren wat je paard eigenlijk voelt, bedoeld en ervaart als jij met hem werkt?

Schriktraining

Een gezellige combinatie van leren omgaan met angst, spanning en schrikreacties,

van paard tot ruiter.

Training

Heb je hulp nodig vanuit het zadel? Ik train je paard met een fijne basis van vertrouwen en wederzijds respect.

Trailerladen

Heeft je paard angst voor het trailerladen, of het sluiten van de stang? Ik kom jullie graag helpen en leer je hoe je dit zelf kunt oplossen.

Clinics & Workshops

Ik kom graag bij je op locatie, voor een leuke en leerzame impressie van Natural Horsemanship met baanbrekende inzichten!

Gedragsproblemen

Paarden met trauma's, veel spanning of zelfs gevaarlijke situaties? Ik help je stap voor stap door middel van instructie of training en help je te begrijpen Waarom.

Een keuze gemaakt? Klik dan hier voor de Tarieven.

 

Instructie

Loop je tegen moeilijkheden aan met je paard? Of vind je het fijn om met een goede basis van start te gaan? Wellicht wil je simpelweg een keer wat anders doen dan rijden? Daar help ik je graag bij.

Ik geef les in diverse onderdelen.

 

 

  • Loswerken

  • Grondwerk

  • Dubbele lange lijnen

  • Rijden

  • Schriktrainingen

  • (Hulp bij) het Jonge paard

 

Training

Kom je zelf tijd te kort of lig je tijdelijk uit de running vanwege een blessure? Ik bied mezelf ook aan om jouw paard te trainen. Dit doe ik bij jou op locatie.

 

Ik heb ervaring met sensibele en/of getraumatiseerde paarden!

 

Ik ben geoefend in de volgende disciplines:

 

  • Dressuur

  • Springen

  • Western

  • (Buitenrijden)

image00001.jpeg
 
_DSC0265.jpg

Clinics & Workshops

Voor diegene die graag in een groep wat willen leren over Natural Horsemanship, geef ik clinics en workshops. Ik vertel hoe een paard communiceert, leert en denkt en laat dit zien door middel van korte demonstraties met paarden van deelnemers, of mijn eigen paarden.

 

Tijdens de clinics kan ik, afhankelijk van de tijdsduur, diverse onderdelen en disciplines demonstreren.

 

Hiervoor kom ik bij jou op locatie. Heb je interesse, neem dan contact met me op voor de mogelijkheden. Voor clinics ben ik bereid verder te reizen, dus vraag gerust!

 

Schriktraining

Omdat ik groot voorstander ben van 'voorbereid op het ergste, dan kan het alleen maar meevallen', moedig ik iedereen altijd aan om mee te doen aan een schriktraining. Op die manier bevestig je alvast wat tools om gemakkelijker om te gaan met het onverwachte.

 

Heb je een onzeker, of eigenlijk heel nieuwsgierig paard?

Hoe ga je om met een paard wat iets spannend vindt?

Hoe reageer jij in dat soort schriksituaties?

 

Een schriktraining is zowel voor je paard als voor jou als ruiter een goede manier om te leren omgaan met spanning.

_DSC0155.jpg
 
_DSC0209_edited.jpg

Trailerladen

Trailerladen kan voor paarden heel moeilijk zijn. Het is namelijk best onnatuurlijk. Je laat je opsluiten in een rammelende, instabiele, afgesloten ruimte, zonder mogelijkheid om te vluchten. En dat voor een vluchtdier...

Het is dus aan ons om het paard zo goed mogelijk voor te bereiden. Daar kan ik je bij helpen!

Heb je interesse in een trailertraining?
Neem gerust contact op.

Gedragsproblematiek

Veel eigenaren herkennen het wel; ongewenst gedrag. Het niet laten vangen in de weide, niet stilstaan bij het opstaan, te angstig om mee op buitenrit te kunnen of zelfs steigeren en bokken onder het zadel. Dit alles noemen we geregeld een 'gedragsprobleem', maar is die term wel juist? 

Het paard is van nature uitstekend in staat om te communiceren met lichaamstaal. Dit hebben ze immers nodig om te overleven in een kudde. Problemen in de omgang met een paard ontstaan omdat wij deze gave in de loop der jaren steeds meer verliezen.

Wanneer wij teruggaan naar ons gevoel en gaan zoeken naar het 'waarom', dan vallen er heel veel puzzelstukjes op hun plaats.

 

Dit is wat ik doe bij paarden met een probleem. Een stap voor stap proces waarbij ik je uitleg welke signalen te herkennen, welke gedragingen te zien, en vooral ook hoe te begrijpen wat er gaande is bij je paard.

Wacht niet langer af.

Ik help je graag.

_DSC0235.jpg