top of page
_DSC0137.jpg

Instructie

Loop je tegen moeilijkheden aan met je paard? Of vind je het fijn om met een goede basis van start te gaan? Daar help ik je graag bij. Als gecertificeerd instructrice in Natural Horsemanship geef ik les in alle disciplines en spenderen we tijd aan het verfijnen en verzachten van de communicatie tussen jou en je paard.

Wat kun je van me leren?

... meer inzicht in het gedrag van je paard

... de oorzaak van de problemen te achterhalen

... tools en trainingsprincipes om problemen te verhelpen

... met meer zelfvertrouwen met je paard omgaan

... plezier te vinden in de samenwerking tussen jou en je paard

Paarden met negatieve associaties

Hoewel ik het woord trauma liever niet gebruik kom ik veel paarden tegen met negatieve associaties. Dit betekent dat er in het verleden dingen zijn gebeurd, signalen zijn gemist, waardoor het paard zich erg veel zorgen is gaan maken over hetgeen er gaande is. Ik kan je helpen.

Hoewel we in sommige gevallen helemaal terug zullen moeten naar de basis, zijn negatieve associaties weer om te buigen. Maar wat we hiervoor moeten doen is alle oude patronen doorbreken.

Waar geef ik les in?

Ik ben bekend met alle disciplines en kan iedere combinatie helpen met een betere samenwerking met zijn of haar paard. Of dat nu dressuur, springen, western of nog iets anders is, de basis is altijd hetzelfde. Zo heb ik ook Z1 combinaties geholpen toen zij tegen problemen aan liepen binnen de training.

Binnen de lessen kunnen we gebruik maken van diverse onderdelen, om tot het gewenste einddoel te komen. Of misschien vind je het simpelweg leuk om eens wat anders te doen met je paard dan rijden? Tijdens een les kunnen de volgende onderdelen gebruikt worden:

Loswerken

Grondwerk

Dubbele lange lijnen

Rijden

(Beleren)

_DSC0017.jpg
bottom of page