Wie ben ik?

Mijn naam is Kim Greuter.

 

Ik ben opgegroeid in het kleine plaatsje Nieuwesluis, in de kop van Noord Holland. Mijn ouders hebben altijd veel dieren in en rondom huis gehad, het kon niet gek genoeg. Kippen, schapen, reptielen, knaagdieren, katten, honden en natuurlijk... paarden.

Paarden hebben altijd een groot deel van mijn leven uitgemaakt. Na de middelbare school heb ik de opleiding tot Para-veterinair gevolgd. Na enkele jaren als para-veterinair aan het werk te zijn geweest, besloot ik dat ik meer wilde. 

Ik wilde meer leren! Niet alleen voor mezelf, ook voor mijn paard en om anderen te helpen. Ik ben gaan zoeken naar een opleiding die paste bij mijn wensen, en kwam uit bij de erkende opleiding van Dressuur Natuurlijk, tot Natural Horsemanship Instructrice.

Hoe is Close Contact Horsemanship ontstaan?

Naast mijn werk als para-veterinair heb ik de twee-jarige opleiding gevolgd tot Natural Horsemanship Instructrice. In Augustus 2019 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen en ben ik concrete plannen gaan smeden voor het starten van mijn eigen bedrijf.

Op 1 Oktober werd mijn Close Contact Horsemanship officieel. Vrienden en bekenden wilden wel een lesje van me en hun positieve reacties haalden meer klanten binnen. Het werd al snel drukker en is uitgegroeid tot een bloeiende onderneming!

En hoe verder?

Van mijn passie mijn beroep maken. Hoe cliché het ook klinkt, zo voelt het nu.

 

Ik heb er altijd van gedroomd een verschil te kunnen maken in de paardenwereld en nu ben ik mijn droom aan het verwezenlijken. Paarden en eigenaren helpen waar zij het zelf niet meer zien zitten!

In de toekomst hoop ik een eigen trainingslocatie op te zetten waar ik paarden en mensen kan trainen en hopelijk meer inzicht en begrip kan brengen in de paarden-branche.

Wie weet tot ziens?

Transparant%20handtekening_edited.png
DSC08934.JPG

Mijn paarden

IMG_3750.JPG

Marano

Arabisch Volbloed / 30.03.2004

 

Marano is in 2008 bij mij gekomen, rechtstreeks van de renbaan Duindigd. Hij heeft (zonder succes) gekoersd voor hij als 4-jarige bij mij kwam.

We doen samen van alles. Van crossen tot dressuur, van tuigloos rijden tot los op het strand of in het bos. Raan is echt mijn maatje.

We leren nog steeds bij. Hij is de reden dat ik cursussen en lessen en zelfs de opleiding ben gaan volgen. Ik wil de beste versie van mezelf zijn voor hem. 

IMG_3952 bw.png

Eyota

Paint Horse / 08.05.2016

 

 

Eyo is in 2017 bij mij gekomen als jaarling.

Mijn droompaard, een onbeschreven blad die ik zelf zou kunnen opleiden.

 

Ze was sceptisch en de eerste drie weken kon ik haar niet aanraken. Nu ik haar vertrouwen heb kan ik met haar lezen en schrijven!

We ondernemen van alles. Vanaf het moment dat ik haar heb zijn we gaan wandelen, uitjes naar het strand, bos, rijvereniging. Niks is ons te gek. Dit resulteert in een bomproof, nieuwsgierige 4-jarige waar een kind mee weg kan rijden. Mijn droompaard!

 

Instagram