_DSC0265.jpg

Clinics & Workshops

Voor diegene die graag in een groep wat willen leren over Natural Horsemanship, geef ik clinics en workshops. Ik vertel hoe een paard communiceert, leert en denkt en laat dit zien door middel van korte demonstraties met paarden van deelnemers, of eigen paarden.

 

Tijdens de clinics kan ik, afhankelijk van de tijdsduur, diverse onderdelen en disciplines demonstreren.

 

Dit kan bij voldoende aanmeldingen bij jou op locatie, of bij mij in Heerhugowaard. Heb je interesse, neem dan contact met me op voor de mogelijkheden. Voor clinics ben ik bereid verder te reizen, dus vraag gerust!

_DSC0036.jpg

Clinic Paard & Spanning

Spanning is een veelvoorkomend probleem in de paardenwereld. Niet alleen paarden, maar ook ruiters hebben hier last van. Paarden kunnen heel goed hun zorgen communiceren door middel van subtiele lichaamstaal, maar dit is zo subtiel dat de spanning vaak pas word gezien wanneer het paard zich tot extremiteiten wend: steigeren, bokken, 'zomaar' exploderen. Om deze extremiteiten voor te zijn is het belangrijk dat we leren lezen waar de spanning begint met opbouwen zodat we deze direct kunnen (helpen) afvloeien!

 

Wat leer je nu precies tijdens deze dag:
- Hoe herken ik spanning bij mijn paard?
- Wat kan de oorzaak zijn van spanning?
- Hoe vloeit mijn paard deze spanning af?
- Wat kan ik doen om mijn paard te helpen in spannende situaties?

_DSC0103.jpg

Clinic Paard & Training

Achter paardentraining schuilen een groot aantal basisprincipes die in honderden situaties van toepassing zijn. Dit kan vanaf de grond zijn, of vanuit het zadel. Wil jij leren hoe jouw paard leert, waar problemen ontstaan, en hoe je deze problemen kunt oplossen? Doe dan mee tijdens deze clinicdag. Deze clinicdag is een vervolg op de clinic van Juni, 𝗣𝗮𝗮𝗿𝗱 & 𝗦𝗽𝗮𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴, en kan worden meegedaan als praktijkdeelnemer (met paard) of als theoriedeelnemer (zonder paard). Je bent ook welkom als je de vorige clinic niet hebt bijgewoond.

 

Wat leer je nu precies tijdens deze dag:
- Hoe leert mijn paard?
- Wat zijn veelvoorkomende valkuilen?
- Wat zijn de fundamenten binnen paardentraining?
- Hoe kan ik mijn dagelijkse training aanpassen om mijn paard te verbeteren?