top of page
_DSC0699.jpg

Onderdelen

Binnen de training van een paard maak ik gebruik van diverse (niet altijd alle) onderdelen van een training. Afhankelijk van de behoefte van jouw paard pas ik de training hierop aan.

Loswerken

Bij iedere nieuwe samenwerking met een paard ben ik een groot voorstander van een loswerk-sessie, om elkaar te leren kennen. 'No strings attached', maar dan letterlijk.

 

Uiteraard kan dit ook met een leadrope eraan, echter geef je het paard tijdens het loswerken de kans en gelegenheid om zich te uiten. Juist dat kan heel belangrijk zijn voor een paard met misschien wel 'probleem' gedrag. Zo kun je dit ongewenste gedrag namelijk herleiden tot het begin.

 

Tot waar gaat het goed en vanaf waar begint de onbegrip?

_DSC0235.jpg
Loswerken
DSC_0244.jpg

Grondwerk

Wanneer de afspraken tussen jou en je paard duidelijk zijn, kun je deze verfijnen met een hulpmiddel, de leadrope. Het grondwerk gebruik je overal en altijd. Het is grondwerk wanneer je het paard halstert en uit de stal neemt, poetst of wanneer je met hem over (vreemd) terrein loopt.

 

Is jouw paard in iedere (spannende) situatie geduldig, respectvol en laat hij zich door jou leiden? Zo niet, dan kunnen we hier nog veel winst in behalen!

Grondwerk
_DSC0582.jpg

Dubbele Lange Lijnen

Dubbele lange lijnen is ideaal om hulpgeving af te stemmen en oefeningen voor te bereiden voor onder het zadel. Ik moedig het aan om ieder jong paard eerst te starten tussen de dubbele lange lijnen, zodat zij teugelhulpen, voorwaartse hulpen en het lopen op eigen benen leren voordat zij dit onder het zadel moeten toepassen.

 

Daarnaast is het voor een paard gemakkelijker om nieuwe oefeningen aan te leren zonder dat zij een ruiter mee moeten dragen. Daarom is het een fijne manier om oefeningen zoals schouderbuitenwaarts, wijken en verzameling aan te leren.

Dubbele Lange Lijnen

Rijden

Ik heb altijd van alle disciplines geproefd, wat ervoor heeft gezorgd dat ik erg veelzijdig inzet-baar ben. Ik rijd, en geef les in het volgende:

 

  • Western

  • Dressuur

  • Springen

 

Daarnaast help ik bij:

 

LOGO_3697_edited.jpg
_DSC1183.jpg
Rijden

Beleren

"Een goed begin is het halve werk" is mijn motto wanneer ik met jonge paarden werk. Voor mij betekent dit dat ik alle paarden leer op eigen benen te lopen, mijn ruimte te respecteren en ze leer om te gaan met spanningen. Spanningen worden namelijk vaak over het hoofd gezien en het opbouwen hiervan kan voor vervelende situaties of escalaties zorgen.

 

Van het opzadelen tot het buitenrijden aan toe: wanneer je vanuit de ontspanning met paarden werkt, leren ze het meest. Dit is dan ook hoe ik met de jonge paarden aan de slag ga: Spelenderwijs introduceer ik ze met alles wat een rijpaard zou moeten weten.

 

Ik kan dit traject zelf doorlopen met het paard, maar kan jou als eigenaar hier ook ruimschoots in betrekken en lesgeven. Het opnieuw beleren van getraumatiseerde paarden is voor mij ook geen bezwaar.

DSC08640.JPG
Beleren
bottom of page